fredag 29 januari 2010

Så här kan det gå till!

I detta inlägg ska jag försöka förklara hur jag går till väga när jag skapar. Till min hjälp har jag en hel hög bilder och tänkte ta er igenom en hel process och hur jag tänker, eller rättare sagt inte tänker...

Först kan jag börja med att visa en bild på ett för dagen ganska städat pysselbord.
På bilden syns det jag använder mig mest av. Jag är inte så mycket för dekorationer förutom bling. Emobossing och olika dynor är däremot ett måste för mig.

Här är några av mina embossingpulver. Som ni ser så står de i lager och ändå har de växt ur sin låda. Kan man ha för många embossingpulver?
Då var det dags att börja med mitt kort. Det enda jag har koll på är att jag vill använda min nya fina Hero Arts Lace Background och färgen orange.
Nästa stora beslut är vilken färg på embossingpulver jag ska använda. Jag använder nästan aldrig mönstrade papper utan stämplar mina egna bakgrunder. Detta gör att jag kan få exakt de färgkombinationer jag vill ha. Här har jag lagt ut fyra olika färger på pulver för att se vilket jag känner för att använda den här gången.
Det blev det turkosa pulvret den här gången. Troligen för att jag tycker om att jobba med komplementsfärger som blått-turkos, rött-grönt, svart-vitt eller lila-gult. Dessa kombinationer förutom min absoluta färgkombination rosa-orange-vit återkommer jag ofta till. Så här blev det när jag embossat.
Sen brukar jag alltid använda mig av en matta och kortbas. Och eftersom jag valde turkost pulver så väljer jag en turkos kortbas. Jag hade sen lite beslutsångest om jag skulle använda vit eller svart matta så jag lade upp de olika alternativen.


Det blev vitt. Det svarta kändes lite för hårt tyckte jag. Här har jag vikt till kortbasen och sedan lagt allt på plats för att se så att det ser ok ut.
Jag har inga fasta mått på mina kort. Ibland blir de kvadratiska och ibland blir de avlånga. På det viset kan jag enklare förändra dem bara genom att använda ett annat format.

Nu ska en text på kortet. Eftersom jag har embossat bakgrunden så måste jag stämpla på papper som jag sen fäster på kortet. Den här gången bestämde jag mig för ett "band", men lägger ut de olika färgerna på papper som jag redan använt för att se vilka jag ska använda.
Nu ska jag välja ett stämpelmotiv att färglägga. Valet hamnar på en av fjärilarna i det nya Hero Arts clear stamp setet Antique Engravings. Jag färglägger mest med mina Faber Castells Polychromos när jag inte använder mig av Tombow pennor. Tombow pennorna använder jag i så fall som "stämpelfärg" genom att måla direkt på stämpelmotivet för att sedan spruta lite vatten på det och sedan stämpla.
Än en gång hade jag lite beslutsångest och färglade två motiv för att se vilket jag tyckte passade bäst. Sen har jag ju ett färdigt motiv liggande till ett annat kort.
För att veta hur brett bandet ska bli stämplar jag texten i nederkant och skär sedan till pappret efteråt.
Här är det färdiga kortet. Jag har sällan en klar bild av hur ett kort ska bli. Det växer fram under skaparprosessen.

2 kommentarer:

Anne sa...

Massor, massor av fina Hero Arts kort som du gjort på senaste tiden! Härliga färgkombinationer.

Muffin sa...

Så kul att följa och jissis, så snyggt det blev! :)