fredag 31 oktober 2008

Ännu ett litet kort!

Ett mini-kort på 7 x 7 cm. Tyvärr är det ju alltid mörkt så jag sätter in två halvbra bilder istället för en bra.

Idag jobbar jag bara till lunch och sen kör jag till en kompis i Växjö. Åter söndag kväll. Hoppas att ni får en trevlig helg!

torsdag 30 oktober 2008

Mer med QK Jolly!

Igår kväll satt jag och roade mig med att göra mini-kort. De är roliga att göra och det går lite fortare. Eftersom det var svårt att fotografera (aldrig ljust när jag är hemma) så syns de embossade snöflingorna lite dåligt. Kan berätta att de glittrar. Kortet är 10 x 10 cm.


Info: Text är från QK gift set Jolly, Snöstjärnorna är Hero Arts DesignBlock Stunning snowflakes är stämplade med VersaMark och sedan embossade med Kärleksyra och ugglan är från Hero Arts Owl Christmas.

Tänk på att QK gift set Jolly endast säljs i begränsad upplaga. Så vill du vara säker på att få ett eget så förbeställ ett här innan de tar slut.

tisdag 28 oktober 2008

QK gift set Jolly!Jag och mina DT-kollegor fick möjlighet att leka lite med QK Jolly innan det lanserades och jag måste säga att jag verkligen gillar alfabetet. Här är några kort gjorda med detta set. Nu längtar jag tills jag får hem ett eget. Du kan förbeställa ett eget hos Kortmakaren.


Info: Bakgrunden är stämplad med Hero Arts DesignBlock Stunning Snowflakes med VersaMark och sedan embossad med Hologram Sparkle. God Jul är utstansat med Jolly gift set och har fått ett lager 3D-lack på sig. Snöstjärnorna är utstansade i dekorgummi. Ugglan är Hero Arts Sparkle clear Magic Holiday satt på en Clear Circle. Det mönstrade pappret är GCD Rocket Red Glare.Info: Stämplarna är Kortmakarens Präskrage och Kortmakarens Blomma enkel. Kram är utstansat i Jolly gift set. Det mönstrade pappret är GCD Rocket Red Glare.Info: Pepparkaksgubbarna är utstansat från Jolly gift set. Stämplar är Tomas äter pepparkaka och Gott Nytt 5. Det mönstrade pappret är GCD Rocket Red Glare.

måndag 27 oktober 2008

Kortmakarmara!

Har ni sett att Kortmakaren anordnar en Kortmakarmara den 15 november? Jag har redan bokat in mig till maran och åker upp och hälsar på. Det ska bli såååå kul och jag längtar redan.

Läs mer om Kortmakarmaran här.

Hemligt pyssel!

Jag har fått lite pysslat i helgen mellan en tur på stan och hundträning. Men inget jag kan visa idag - det är än så länge hemligt. Men kom tillbaka imorgon så kan jag visa.

lördag 25 oktober 2008

Förbeställ QK giftset Jolly hos Kortmakaren!

QK släpper nya gift set vilken dag som helst och du kan redan nu förbeställa Jolly (till Revan) hos Kortmakaren.

Jag roade mig med att googla och hitta bilder på seten och jag kan väl säga att jag verkligen gillar alfat. Så jag har redan förbeställt det.

Om du lägger en förbeställning på Jolly innan den 12 november så får du en av Kortmakaren slumpvis utvald 2x2"-die på köpet!

Alla detaljer om förbeställningen kan du läsa i Kortmakarens blogg.

fredag 24 oktober 2008

Igår paket = helgen räddad!

Igår fick jag ett DT-paket från Kortmakaren med posten. Igår kväll passade jag min systerson och ikväll ska jag på födelsedagsmiddag, men i helgen ska jag leka med mitt paket. Längtar!

Tills dess får ni hålla till godo med detta enkla kort.


Info: Gröna remsan är embossad i buggen med Swiss Dots, fjärilarna är Bazzill Just The Edge Shapes stämpeln är Hero Arts Happiness Messages.

Paul Potts gör sin första audition!

Kolla & njut! Helt otroligt - jag kan se det om och om igen...

torsdag 23 oktober 2008

Imorgon är det två månader kvar...

Japp, tiden går fort nu. Imorgon är det två månader kvar till julafton. Jag blandar grattiskort och julkort just nu. Denna veckan fyller fyra vänner år och nästa är det tre. Helt otroligt att ha 10 vänner som fyller år inom loppet av tre veckor. Tur att inte alla ska ha partaj.

Har lite dåligt samvete då jag bokat hundvakt tre helger i rad. Som tur är så gillar mina föräldrar att passa dem och så är det bara Leo två av helgerna.


Info: Hero Arts Bold Caps Alphabet, lite blommor och lite bling.

onsdag 22 oktober 2008

Samma stämplar!

Lika, men ändå så olika...


Info: Hero Arts DesignBlock Stencil och Hero Arts Tree, Birds And Messages. Text Doodlebug Loopy Lou stickers.


Info: Hero Arts Tree, Birds And Messages och bakgrunden är embossad med Cuttlebugen. Text QK Sunchine.

tisdag 21 oktober 2008

Kort utan stämplar!

Jag har åkt på en ordentlig förkylning och är allmänt hängig. Igår kväll var jag trött, men ville ändå pyssla lite. Så det blev det här kortet utan stämplar. Ett mycket ovanligt kort för min del då jag nästan aldrig har blommor på mina kort trots att jag har massor av dem hemma i lådorna. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet.

lördag 18 oktober 2008

Grattiskort!

Som jag tidigare har nämnt så är det många av mina vänner som fyller år inom den närmsta tiden. De flesta av dem är inte här inne och tittar, så jag kan lugnt visa er mina alster till dem.


Info: Figuren är från Doodle Factory och texterna är Hero Arts Dots and Letters samt Hero Arts French Writing.

Hoppas att ni alla får en underbar helg!

fredag 17 oktober 2008

Testat en ny kortvikning!

Tidigare i veckan surfade jag runt på massor med utländska bloggar för att insupa inspiration och hittade då en kortvikning jag inte sett. Så den var jag ju tvungen att testa. Här är resultatet.


Så här ser kortet ut när det är ihopvikt och "bandet" sitter över "flärparna".


Här är "bandet" avtaget och man kan nu öppna de olika "flärparna".


Och här kan du skriva din hälsning.

Kortvikningen var kul att göra och inte så svår.

torsdag 16 oktober 2008

Hur gick det här till?!?

Jag har lyckats vinna ännu en gång i Hero Arts blogg. Denna gång ett andra pris, vilket innebär att jag får handla för $25 i deras shop. Jag är sååååå glad - precis vad jag behövde den här veckan. Här kan ni se de andra vinnarna. Utmaningen den här gången var att göra ett maskulint kort. Vilket inte var helt enkelt. Här är mitt kort!

Några fler julkort!


Info: Även detta kort är till utmaningen i Hero Arts blogg denna vecka. Ugglorna är Hero Arts Owl Christmas texten är Hero Arts Dots and Letters som är stämplad i svart och sen embossad med Hologram Sparkle.
Info: Den framsidan av kortet är ca 2,5 cm kortare och på insidan har jag stämplat Hero Arts Seasonal Long Border i clear och sen embossat med vitt (liksom på framsidan). Snöstjärnan är från QK och stansad i dekorgummi och sen stickles på den. Texten är från Hero Arts Laughter and Merriments.

onsdag 15 oktober 2008

Klippt & klistrat!

Igår var ingen bra dag så jag piggade upp mig med pyssel och färg när jag kom hem från jobbet. Inom en månad har jag ca 8 vänner som fyller år och jag måste göra lite grattiskort. Samtidigt ville jag ju vara med i Hero Arts veckoutmaning så det fick bli en kombination.

På det första kortet har jag klippt och klistrat. Slaktade ett av mina papper för att göra kronbladen till blomman. Tyckte att det var såååå fint när jag köpte det, men har aldrig använt det.Info: Mitten av blomman är stämplad med Circular Design, texten är från Happiness Messages. Båda seten är från Hero Arts.


Info: Massor med olika mönstrade papper. Stämpeln är från Hero Arts Happy Everything. Texten är Doodlebug Loopy Lou stickers.

måndag 13 oktober 2008

Stora bokstäver igen...

Helgen har ägnats åt hundarna och jag tog även en semesterdag igår och kom inte hem förrän efter åtta på kvällen. En hel dag med frisk luft gör en trött. Här är ett kort jag gjort tidigare. Texten är skriven med Hero Arts Bold Caps Alphabet och blomman är från Petaloo.

fredag 10 oktober 2008

Äntligen fredag!

Tur att jag har en del kort på lager att visa er. För den här veckan har jag inte hunnit mycket och inte blir det pysslat i helgen heller. Åker till stugan ikväll och något pyssel åker nog inte med. Det är så jobbigt att packa ner det jag tror att jag vill använda - det blir alltid fel.

Här är i alla fall några julkort jag gjorde förra veckan.


Info: Bakgrunden är stämplad med Hero Arts Long Seasonal Borders med VersaMark och sen embossat med Hologram Sparkle (glittrar massor), granarna är även de stämplade med VersaMark och embossade med Hologram Sparkle. Granarna heter Hero Arts Three trees och Hero Arts Pocketful o' Holiday Trees Small. Texten är stickers, Loopy Lou, från Doodlebug.


Info: Alla stämplar är från Hero Arts Owl Christmas setet.

torsdag 9 oktober 2008

En liten utmaning!

Jag fick en utmaning av gulliga Muffin, har du inte sett hennes underbara alster så tycker jag att du ska kila dit omgående. Utmaningen tänkte jag svara på nu:

Vilken mat äter du ofta?
Mat och mat... något jag äter väldigt ofta är flingor med mjölk. Ja, jag vet! När det gäller riktig mat så är det nog någon form av pasta med god sås som lagas hemma hos mig.

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Det beror väldig mycket på vem jag är hos. Ibland fixar och donar jag mest hela tiden och andra gånger sitter jag uppkrupen i en soffa och tjattrar.

Var sitter du helst när du bloggar?
Helst sitter jag hemma i soffan med den bärbara i knät. Men eftersom jag ibland har vansinnigt lite att göra på jobbet så blir det även där...

Köper du ofta Triss?
Går i perioder det där med lotter. Tycker att det är roligt att skrapa och tror varje gång att jag ska vinna storvinsten. Blir alltid lika besviken.

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Bästa tiden var när jag bodde i London nästan ett år. Det är också dit jag längtar mest och har haft de bästa semestrarna efteråt.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Jag bläddrar ju fasligt fram och tillbaka, men måste jag välja en så blir det nog 4:an. Börjar dagen med morgonnyheterna i bakgrunden samtidigt som jag gör mig iordning. Sen har jag hittat en ny rolig kanal, Kanal 9, som visar engelska deckare fredag- och lördagkvällar.

Vilket är ditt favorit vin?
Helst Champagne eller Cava ;) Eller jag kanske ska skriva att det beror på årstid och tillfälle. Sommaren Rosé, vintern Rött och våren Vitt... Ja, eller något sånt.

Här är reglerna: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen. Jag utmanar alla som känner sig manade, men lämna i så fall en kommentar här så jag vet.

Manligt kort!

Eller åtminstone ett försök till ett... Denna veckan har de en utmaning i Hero Arts blogg att göra ett manligt kort. Hur svårt ska det vara tänkte jag. Tänk, det var svårare än jag trodde. Är ganska nöjd med mitt resultat. Texten är skriven med ännu ett av mina nya clearstamp alfabet.


Info: Bakgrunden är stämplad med Adirondack Citrus och stämplarna är Hero Arts Circular Design, texten är skriven med Hero Arts Pattern Alphabet, fågeln & ekorren kommer från Hero Arts Tree, Birds and Messages.

Jag ♥ Hero Arts stämplar

onsdag 8 oktober 2008

Mitt nya fina alfabet!

Jag tror minsann att jag är kär i mitt nya alfabet, Hero Arts Dots and Letters. Det är alldeles lagom och så blir det dessutom väldigt fint att embossa.
Info: Tomas original från Kortmakaren


Info: Ugglan är från Hero Arts Owl Christmas

tisdag 7 oktober 2008

Kataloger och party!

Idag fick jag en massa kataloger från Hero Arts. Vilket var en del av vinsten. Jag fick hela 2008 års katalog (den var tjock), Vår 2008, Sommar 2008 och Vinter 2008/09. Fantastiskt roliga att bläddra i, men jag är rädd för att jag kommer hitta massor med fler stämplar som bara måste flytta hem till mig. Attans!

Ett partykort... kan alltid vara bra att ha liggandes om man nu skulle bli bjuden på party.


Info: Stämplarna är Doodle Factory samt bakgrund gjord med Hero Arts DesignBlock Stencil. Texten är Loopy Lou stickers från Doodlebug - vilka är helt underbara. Jag har flera olika färger. Och lite Keiser-bling och annat smått och gott.

Grattis Gusten!

I helgen fyllde mitt kusinbarn 5 år och är nu stora killen. Fick i uppdrag att göra ett kort till honom från vår familj och här är resultatet. Eftersom han fyllde fem så ville jag inte ha det allt för gulligt. Min mamma tyckte i alla fall det blev bra.


Stämpeln är Doodle Factory Fairytale setet. All text är Thickers.

måndag 6 oktober 2008

Lång stämpel!

Har lekt lite med en av mina långa stämplar. De är roliga att leka med. Sen är alfabetet från Hero Arts och ett av seten jag valde när jag vann $50 i deras blogg. Gillar verkligen clearstamp alfabet - då kan du skriva precis vad du vill.


Den långa stämpeln är från Hero Arts Flower Blossom Borders och alfat heter Dots and Letters. Blommorna är färglagda med mina MCP pennor. Och sist men inte minst lite bling.


Här ser ni hur blommorna går hela vägen runt kortet.

söndag 5 oktober 2008

Hej!

Har precis kommit in i värmen igen efter ett par timmars träning i blåst och regn med hundarna. Så nu är killarna trötta och jag kan i lugn och ro sätta mig i soffan och slappa. Skönt!


Stämplar: Bläckfisk från Starving Artistamps och hej är skrivet med alfabet från Hero Arts.

Nu ska jag dricka en kopp te och tända lite stearinljus och bara mysa.

lördag 4 oktober 2008

Grattis Olof!

Idag ska jag iväg på 1-års kalas till mitt fadderbarn Olof som fyllde år härom dagen. Här är kortet han ska få av mig.


Alla stämplarna är från Hero Arts.

Idag är det även World Cardmaking Day och dagen till ära så tänkte jag pyssla lite ikväll.