måndag 29 september 2008

Julgranar...

Jag har lekt med mina nya julgranar från Hero Arts. Först när jag såg de små tänkte jag att de var alldeles för små, men de passar utmärkt på kort.


Info: Hero Arts Pocketful o' Holiday Trees Small och Hero Arts Long Seasonal Borders stämplad med VersaMark och embossad med vitt.Info: Hero Arts Three Trees stämplad 3 gånger för att få en stor gran.

Här är julgranen öppen och här skriver jag sen min hälsning.

Användningen av stora bokstäver fortsätter!

Jag fortsätter att leka och testa mig fram med de stora bokstäverna från Hero Arts, Bold Caps Alphabet.

Här är två nya resultat. Ett grattiskort och ett julkort där även mina nya granar, Hero Arts Pocketful o' Holiday Trees Small är med. Jag har även köpt de stora granarna, Hero Arts Three Trees, för jag kunde inte välja...


Info: Hero Arts Bold Caps Alphabet och fåglarna är från Hero Arts Tree, birds and messages. Grattistexten är stämplat i svart och sen embossad med clear. Fåglarna sitter på distanskuddar. Stjärnorna är Quickutz.


Info: Hero Arts Bold Caps Alphabet och Hero Arts Pocketful o' Holiday Trees Small. Bokstäverna är stämplade med VersaSmall och embossade med clear och sedan utklippta. Granarna är stämplade med VersaMark och embossade med vit och sen utklippta.

Det var allt för idag, det kommer mer en annan dag.

fredag 26 september 2008

Mindre än 3 månader kvar!

Ja, det är faktiskt sant! Det är mindre än tre månader kvar till jul. De nya stämplarna från Hero Arts är helt underbara och jag kan inte låta bli att använda dem. Så det blev ännu ett julkort...


Info: Hero Arts Bold Caps Alphabet stämplat med VersaSmall och embossat med clear. Ugglorna är från Hero Arts Owl Christmas och de är maskade och sen färglagda med mina Faber Castell pennor. Snöflingorna är embossade med vitt och sen lite bling ovan på det.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

torsdag 25 september 2008

Grattis Zizzi!

Idag vill jag gratulera min DT-kollega Cissi på födelsedagen med detta kort. Jag hoppas att det har kommit fram....


Info: Hero Arts Bold Caps Alphabet stämplat med VersaMark och embossat i grönt samt Hero Arts Flower Blossom Borders färglagda med mina nya Faber Castell pennor.

Hjärtligt träd - del 4 av 4!

Det sista kortet för den här gången med Kortmakarens stämpel Hjärtligt träd. Detta kort är lite annorlunda då jag valt att klippa ut trädet för hand. Vilket tog mycket längre tid än jag hade tänkt...


Info: Kortmakarens Hjärtligt träd stämplat i svart. Aqua Stickles i trädets hjärtan. Texten är Loopy Lou Cardstock Alphabet Stickers. Pappershörnen är rundade med hörnstans.

onsdag 24 september 2008

Swedish Collage Style!

This card is made for the challenge in the Starving Artistamps blog. I really like using the Doodle Factory stamps on my cards. Makes them more fun! And now I'm also in the raffle with a chance to win a full sheet of Starving Artistamps or Doodle Factory unmounted rubberstamps!

Clearstamp- & Thickersförvaring!

Jag köpte för en tid sedan en "väska" av märket Cropper Hopper för att förvara mina clearstamps i. Måtten lät bra och skulle kunna fungera. Kan meddela att den fungerar bra. I det långa facket så får mina 2 långa clearstamps plats utan problem. Även mina Thickers och nya Loopy Lou stickers fick plats.

Väskan kan öppnas från två håll. Från ena hållet kommer du åt de två minder facken att förvara stämplarna i och från andra hållet har du tillgång till fickorna till de långa. Håll tillgodo med två dåliga bilder, men det var svårt att fotografera själv.


Ett av de små facken där jag stoppat ner ca 12 clearstamp ark.


Det långa facket där ni bland annat kan se några Thickers.

Hjärtligt träd - del 3 av 4!

Till dagens kort med Hjärtligt träd har jag valt att göra ett grattiskort.


Info: Stämpel Kortmakarens Hjärtligt träd, Grattis 6 samt blomma från Hero Arts Flower blossom borders stämplad med VersaMark och embossad med clear samt en blingsten i mitten av varje blomma. Jag har målat med en embossing penna i trädets hjärtan och sen embossat med grönt.

tisdag 23 september 2008

Har varit flitig ikväll!

Ikväll har jag varit flitig. Jag har gjort 3 kort. Bland annat har jag lekt lite med detta stämpelset från Hero Arts, Bold Caps Alphabet.Ska försöka hinna fotografera dem imorgon.

Sen blev jag även så inspirerad av Hattifnatts underbara kort så jag bestämde mig för att göra ett jag med.

Mitt senaste projekt!

Den senaste tiden har jag massproducerat! Jag har massproducerat Tomas-kort... 32 stycken för att vara exakt. Här har ni hela högen som idag skickas iväg till Kortmakaren för att bli fina boards som ska ut till butiker.

Hjärtligt träd - del 2 av 4!

Kortmakarens Hjärtligt träd kan användas till så många olika typer av kort. Idag visar jag er ett julkort helt i vitt med denna stämpel.


Info: Trädet är stämplat med VersaMark och embossat med silver. Bakgrunden är stämplad med Snöflinga i VersaMark och embossad med clear. Stickels Icicle i trädets hjärtan. Texten är Loopy Lou Cardstock Alphabet Stickers.

Här syns de clear-embossade snöstjärnorna bättre.

måndag 22 september 2008

Hjärtligt träd - del 1 av 4!

Redan när jag såg första bilden på Kortmakarens nya stämpel Hjärtligt träd gillade jag den. När jag sen fick hem den insåg jag hur användbar den var. Jag har gjort fyra helt olika kort med denna stämpel och idag visar jag er det första. Fler kommer att visas i veckan...


Info: Stämpel Kortmakarens Hjärtligt träd stämplat i svart och embossat i clear. Texten är Loopy Lou Cardstock Alphabet Stickers. Trädets hjärtan är färgladga med ProMarkers.

onsdag 17 september 2008

Jag ♥ mina nya pennor!

I början hade jag lite svårt med mina nya Faber Castell (MCP) pennor. Jag använde för mycket färg och det blev helt enkelt fult. Men övning brukar ju ge färdighet. Och det stämmer faktiskt för mig i det här fallet. Jag har inte målat jättemycket med dem än, men börjar bli riktigt nöjd med resultatet. Ugglorna på kortet nedan är målat med denna teknik. Så vad säger ni? Ser det bra ut?


Stämplar: Hero Arts Long Seasonal Borders, Owl Christmas och text från Laughter & Merriment

Om ni undrar vad det är för konstiga prickar lite här och där på kortet så kan jag meddela att det är bling!

Shabby chic!

Jag gav mig på utmaingen i Hero Arts blogg att skapa ett Shabby chic julkort. Hur svårt ska det vara tänkte jag. Det var skitsvårt! Även om det inte är min still överhuvudtaget kan jag faktiskt säga att jag är nöjd. Här är i alla fall resultatet.


Stämplar: Old French Writing, Laughter & Merryment och Many Hearts. Alla från Hero Arts.

tisdag 16 september 2008

Bidrag till Brunkullans tävling!

Jag missade första deltävlingen av fyra. Var med i andra med nedan kort till Zarahs underbara skiss. Första tanken var i och för sig -hur sjutton ska jag få plats med allt det på ett kort?!? När jag gick in och kollade deltävling 3 såg jag att man var tvungen att tävla med en LO. Så då lade jag ner allt! Man skulle vara med i 3 av 4 deltävlingar för att ha chans att vinna stora priset. Tur att jag inte hann beställa tävlingskitet till deltävling 4 i alla fall.

Zarahs skiss till deltävling 2


Min tolkning av Zarahs skiss


Lyckades även vara med på cyberpysslet i helgen på pyssel.net. Även där blev det ett bidrag till skissutmaningen. Men det kortet får ni vänta med att se tills tävlingen där är avgjord.

söndag 14 september 2008

Ett annorlunda bröllopskort!

Min syster beställde ett bröllopskort till bröllopet de ska till i Italien i helgen som kommer. Jag fick helt fria händer och det blev inte helt traditionellt, men jag är nöjd så det hoppas jag även att syster är.


Stämplar: Hero Arts Many Hearts

torsdag 11 september 2008

Jag tror jag smäller av!

Jag lade in en bild på mina julklappsetiketter på Hero Arts galleri för att ha chans att få skriva ett inlägg i deras blogg. Och kolla här - jag har vunnit ett presentkort på $50!!!

Just nu är jag bara såååå glad!

Här är julklappsetiketterna igen om någon missat dem.

Ett litet kort!

Nu har nog kortet kommit fram...

tisdag 9 september 2008

Nya Doodle Factory stämplar!

Starving Artistamps har en ny bloggutlottning här - där du kan bland annat vinna dessa underbara stämplar.

fredag 5 september 2008

Tomas med raket!

Ser du stjärnan i det blå,
sjunger Tomas med glaset höjt,
allt du önskar kan du få,
skrålar han vidare nöjt.Stämplar: Tomas med raket och Snöflinga

Kortmakarensblogg lottar de idag ut denna stämpel - skynda dit!

Fler nyheter hos Kortmakaren!

Det är inte bara Tomas som är nyhet hos Kortmakaren! Kortmakaren kommer att släppa fler nya stämplar på mässan i helgen. Stämpeln God Jul på kortet här nedan är en av nyheterna. Sen släpps även årstidsträd och bebisstämplar.torsdag 4 september 2008

Tomas trött!

Tomas av klappar har säcken full,
men oj vad det kostade på,
tänk om av trötthet han trillar omkull,
vem delar ut klapparna då?
Kortmakarensblogg lottar de idag ut denna stämpel - skynda dit!

Ett tack-kort!


Stämplar: Fluttering by och Petal & stems. Text är thickers Jewelry Box.

onsdag 3 september 2008

Hoppsan!

Råkade visst skicka iväg en liten beställning på bland annat den här.


Den är från Croppper Hopper och enligt beskrivning så har den två sidor med förvaring. (1) 7"x12" och (2) 7"x6" expanderande fickor. Varje fack innehåller 7 indelade sektioner inklusive etiketter.

Tanken är att jag ska förvara alla mina Hero Arts clear stamps i den. Enligt måtten bör det fungera, men jag lovar att återkomma med en utvärdering sen. Sen fick ju givetvis lite smått och gott följa med ner i varukorgen...

Tomas glöggar!

Välkommen på glöggkalas!
tjoar Tomas yr i bollen,
dricker ur flaskan utan mugg eller glas,
att han ska bjuda har han glömt den stollen.Stämplar: Tomas glöggar och God Jul 5

Kortmakarensblogg lottar de idag ut denna stämpel - skynda dit!

Fler kort med Hero Arts stämplarna!

Som jag skrev igår så blev jag barnsligt förtjust i de nya Hero Arts stämplarna och främst ugglorna. Tror nog ingen har missat att jag gillar Hero Arts stämplar. Så här ser setet med ugglorna ut.Och här är mina alster...

Stämplar: Owl Christmas och Long seasonal borders


Stämplar: Sparkle clear Gift for you

Sen använde jag även stämplarna och gjorde några julklappsetiketter i storleken 5 x 5 cm.

Stämplar: Sparkle clear Gift for you, Owl Christmas och Sparkle clear Magic holidays


Det färdiga resultatet.

Tycker faktiskt att den ena ugglan även går att använda efter jul...

Stämplar: Owl Christmas och Kortmakarens Grattis 6

tisdag 2 september 2008

Tomas lussar!

Med ljuskrona, lykta och stjärna,
är Tomas klädd för lucia.
Han är stjärngosse, lucia och tärna
och sjunger Du gamla du fria.Stämplar: Tomas lussar och Julset med text

Kortmakarensblogg lottar de idag ut denna stämpel - skynda dit!

Nyheter från Hero Arts hos Kortmakaren!

Redan när jag såg nyheterna från Hero Arts så insåg jag att jag bara var tvungen att beställa en hel del av dem. Kortmakaren har tagit hem de flesta av nyheterna och de finns här i webbutiken.

Kortmakaren även tagit in Hero Arts Clear Circles. Det är cirklar av plast med en metallram runt. Plasten är ganska mjuk så det går bra att göra hål i den utan att det spricker. De är roliga att använda som tags, att stämpla direkt på eller att fästa stämplade motiv på. Cirklarna säljs i en förpackning innehållande två storlekar, fem av varje. 3 cm i diameter och 4,6 cm i diameter.
Stämplar: Long seasonal borders, Owl christmas
Jag har stämplat Merry Christmas med vit StazOn på plastcirkeln, ugglan är målad med Promarkers och snöflingorna är stämplad i en ljusblå färg och sen embossad med Hologram Sparkle.


Vill du se fler exempel på hur du kan använda cirklarna så besök min DT-kollega Elin som också använt dem. Och senare i veckan kommer jag visa fler kort med Hero Arts stämplarna.

måndag 1 september 2008

Tomas i TV!

Runt i Sverige ropen skalla:
Vi vill ha Tomas som julvärd i år!
Han önskar ”från oss alla till er alla,
att en störtskön jul ni får”.Stämpel: Tomas i TV

Kortmakarensblogg lottar de idag ut denna stämpel - skynda dit!